Рецепта: Вкусни какаови гофрети

сряда, 11. март 2020

Рецепта: Вкусни какаови гофрети

Много хора, които искат да поддържат форма, до голяма степен се отказват от захарта. Но тогава човек често остава с впечатлението, че насладата от дори само един десерт може да отмени напредъка от месеци. Но това, че сте жертвали любимите си сладкиши, не означава, че трябва да се откажете от добрия вкус - например от вкусно какао.

Тази рецепта е за вкусни гофрети с аромат на какао. Съдържа яйца и ябълков мус за балансиране на съотношението протеини към въглехидрати, а също и брашно от тапиока, което я прави без глутен. Насладете се с чиста съвест.

Съставки за три порции

  • 180 г ябълков мус (неподсладен)
  • 4 яйца
  • 3 мерителни лъжички протеин PowerBar Deluxe
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л брашно от тапиока
  • 1 щипка канела
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне

  1. Загрейте гофретника.
  2. Смесете яйцата, ябълковия мус, кокосовото масло и ваниловият екстракт.
  3. Смесете брашното от тапиока, протеинов прах, бакпулвер, канела и сол в отделна купа.
  4. Сега бавно добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте добре.
  5. Намажете гофретника и сипете от тестото.
  6. Печете, докато гофретите станат хрупкави, и повторете процеса с останалата част от тестото.
  7. Сервирайте с кисело мляко, плодове или др.
  8. Насладете се.

Хранителни стойности

  • Ккал: 425
  • Мазнини: 16 g
  • Въглехидрати: 37 g
  • Протеин: 33 g