Микронутриенти за жени

Микронутриенти за жени

Животът е пълен с приключения и предизвикателства - независимо дали това е първата ви менструация, настъпващата бременност или трудностите на работното място. Всяка жена има свои лични трикове, с които преодолява предизвикателствата. Но общото между всички е, желанието да се придържат към здравословен начин на живот. Балансът на микроелементите са част от здравословната и балансирана диета. В ежедневието желязото, витамините от група В и цинкът са основни елементи за всяка жена.

Желязо за обмяна на веществата

В забързаното ежедневие, когато ви предстои среща след среща, правилната поддръжка на микроелемента желязо е полезна, тъй като то подпомага обмяната на веществата и се бори срещу умората и отпадналостта. Младите жени трябва да обърнат особено внимание на набавянето на желязо, защото те губят до 40 mg месечно по време на менструация. Микроелементът е важен спътник в много специална фаза от живота: бременност и кърмене. Той подпомага женското тяло в кръвообразуването и клетъчното делене.Бременните жени биха се възползвали от допълнителна порция на желязо.

Витамини от група В за силни нерви

Когато става въпрос за баланс в професионален и личен план, няма по-подходящи витамини от В1, В2, В6 и В12. Те гарантират за вашето спокойствие през ежедневието и осигуряват здравословна обмяна на веществата в организма. Ако решите, че подходящия момент за деца е настъпил, фолиевата киселина (фолат) би могла да ви бъде доверен сътрудник: Витамин В е важен за клетъчното делене и развитието на плацентата и се приема като добавка в опитите за забременяване.

B-витамин пoдпомага организма при предотвратяването на нежелана бременност: За предотвратяване на нежелана бременност с класическите хапчета, допълнителната порция B-витамини е особено важна, тъй като съдържащият се естроген може да извади хранителния баланс извън строя.

Цинк за сияен външен вид

Забързаното ежедневие не влияе само на вътрешното здраве, но и на външното. Кожата, косата или ноктите са като огледало, което отразява нашия вътрешен баланс. Цинкът подпомага поддържането да сияен вид, здрава кожа, коса и нокти. Но универсалният микроелемент е широкоприложим : Той подпомага имунната система и участва в киселинно-алкалния обмен на вещества.

Микронутриенти за менопаузата

Менопаузата преобръща живота на много жени. Около 45-годишна възраст женското тяло и индивидуалната нужда от определени микроелементи се променя. Магнезият с витамини В1, В2 и В6 формират страхотна формула за здрава психика, която гарантира спокойното преминаване през това променливо време. Витамин В6 е полезен не само за нервите, но и помага за регулиране на хормоналната активност. Изофлавоните, хмелът и лигнаните често са част от рецепти специално съобразени с нуждите на жените, преминаващи през менопауза.

Съвети за продукти от Pure Encapsulations® за силни жени

Pure Encapsulations® произвежда висококачествени хранителни добавки от около 30 години и е идеалният спътник за жени, които не правят компромиси със здравето си:

Комплексът желязо осигурява допълнителна доза енергия.

Кожа-коса-нокти съчетава хранителни вещества за красота отвътре.

B-Complex предоставя необходимите елементи за енергия и здрави нерви.

Червената боровинка D-Mannose е идеална за жени.

Формулата за бременност съчетава важни микроелементи по време на бременност.

Мено формулата поддържа благополучието по време на менопаузата