Кажете сбогом на мързела и апатията!

Кажете сбогом на мързела и апатията!

Колко пъти сте ставали сутрин и сте нямали мотивация? Умората, стресът и ежедневното натоварване могат да потиснат желанието ви да спортувате, особено ако навън е студено и небето е сиво. Как да се справим с тази липса на мотивация? Прочетете нашите няколко съвета!

Съсредоточете се и бъдете позитивни

Като начало изчистете всички негативни и демотивиращи фрази от главата си, замествайки ги с позитивни, конструктивни мисли, като например: „Все още се чувствам чудесно след тренировка. Умът ми е бистър и тялото ми е добре”. Експертите потвърждават, че самовнушението е важен инструмент за положително (или отрицателно) влияние върху нашия ден. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да подготвите няколко изречения, които можете да си повтаряте, когато възникнат негативни мисли. Запишете тези изречения и ги четете веднъж на ден, за да ги запомните. Вместо да прекарвате прекомерно време в социалните мрежи сутрин, отделете време, за да запишете положителните си мисли. Ако не сте сигурни откъде да започнете, направете проучване и намерете правилното вдъхновение.

Планирайте деня си

Напоследък се установи тенденцията към списъци със задачи и интелигентно планиране на деня. Това ви позволява да имате добра представа за ангажиментите и свободното си време. Ако изготвяте план за своето посещение във фитнеса е важно да добавите конкретни цели за всяка тренировка. Това ще ви даде възможност да спестите ценно време (без да хабите безкрайни минути в търсене на упражнения), да постигнете целите си и да имате повече увереност във вашите способности.

Не забравяйте да се поглезите

Положителните фрази и планирането могат да работят, но понякога те не са достатъчни, особено ако отдавна не сте тренирали. Ето две възможни помощни средства за повишаване на мотивацията:

  • Наградете себе си: След тренировка можете да се възнаградите и поглезите с нещо, което ви кара да се чувствате добре. Вкусна (но здравословна!) вечеря, масаж или нещо подобно ... изберете нещо, което ви носи радост и ви мотивира за следващия път!
  • Бъдете социални: Известно е, че единството е сила. Включете приятели, роднини или партньори в упражненията си, търсете предизвикателства в социалните мрежи, които да следвате ... така дори в лош ден ще бъде по-лесно да намерите сили и желание!

Силата на навика

Колкото и да е трудно в началото да откриете желанието, силата и мотивацията, скоро ще забележите, че с течение на времето ще имате по-малко проблеми със ставането от дивана, за да започнете своята тренировка.