Рецепта: Шоколадово-протеинова поничка

понеделник, 24. юни 2019

Рецепта: Шоколадово-протеинова поничка

За наслада без гузна съвест

Тази рецепта за шоколадово-протеинова поничка е истинско удоволствие, за което не трябва да се чувствате виновни. Тя е чудесно шоколадова, съдържа витамини, без глутен, без допълнителна захар и много протеини. Перфектна за постигане на макро-хранителните цели.

За тази рецепта се нуждаете от форма за понички.

Съставки

  • 228 калории
  • 15 г мазнини
  • 8 г въглехидрати
  • 15 г протеини

Време за приготвяне

Около 30 минути

Съставки за поничката

  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 2 мерителни лъжици протеинов прах с шоколадов вкус
  • 1 сладък картоф за ¾ чаша пюре от сладък картоф
  • ½ чаша яйчен белтък, разделен
  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • ½ чаена лъжичка брашно гума гуар

Съставки за глазурата (по избор)

  • 2 чаени лъжички кокосово масло
  • ¼ чаша фъстъчено масло

Приготвяне

  1. Загрейте фурната на 160 градуса.
  2. Сладкия картоф се измива, обелва и нарязва. След това се запържва в тенджера, докато месото се омекоти и след това се пюрира.
  3. Добавете яйцата, яйчните белтъци и кокосовото масло в пюрето от сладки картофи и разбъркайте добре.
  4. Смесете протеиновия прах, бакпулвера, брашно гума гуар и какаовия прах в отделна купа.
  5. След това добавете сухите съставки към другите съставки и разбъркайте добре. Сместа трябва да е гъста.
  6. Сега намажете формите за понички и напълнете сместта във формата за поничка. (Най-лесно става със сладкарски пош.)
  7. Печете във фурната за 12 минути и след това веднага извадете поничките от формите и оставете да се охладят.
  8. За глазурата, по избор, фъстъченото масло и кокосовото масло се нагряват за кратко и се разбъркват. След това просто намажете охладените понички и оставете глазурата да се охлади.
    Забележка: Разбира се, може да се използва и всяка друга глазура за поничката. ;-)
  9. Насладете се.