Спорт през почивката?

Спортът по време на почивката е сложно нещо. Ако не сте резервирали активна почивка, а на плажа или други подобни, спортните занимания често отпадат напълно. А не рядко сме се стремели точно за плажа да изглеждаме добре. И все едно това не е достатъчно, след почивката струва много повече енергия да се върнем в тренировъчния си ритъм.

Често ставаме мързеливи и си казваме: "Но това е почивка" и попадаме в калорийните капани на бюфетите. А спортът точно по време на почивка може да е много забавен. Вълшебната дума е разнообразие.

Рядко тренировката ще е същата като у дома. Обикновено е доста по-различно, освен това, имате възможност да опитате нови спортове, което поставя нови стимули за тренировката и мотивира.

По принцип, няма смисъл да се тренира за почивката. Седмица или месеци работа за една или две седмици ваканция на плажа не си заслужава. Целта трябва да е, да сме във форма дванадесет месеца в годината, и за това да се тренира.

Но какво се случва, когато няма спортни съоръжения в курорта, фитнес залата на хотела е затворена за ремонт и сте забравили маратонките си за бягане у дома? Дори и тогава има начини и средства. Упражнения със собственото си телесно тегло могат да се правят навсякъде, дори в хотелската стая. Ето някои от тях:

  • Гърди и бицепс: лицевата опора е класика. За да се повиши ефективността, краката могат да бъдат поставени на ръба на леглото. Спуснете тялото бавно и се вдигнете отново. Три серии по 15 повторения и 120 секунди почивка между тях.

  • Корем: застанете на лакти и задръжте това положение в продължение на 20 секунди. Уверете се, че гърбът е изправен и не се образува дъга надолу. След това направете една минута почивка. Три повторения.

  • Крака: с гръб към стената (внимавайте за разстоянието от стената) и клекнете така, че коленете да са под ъгъл от 90 градуса. Гърбът облегнат на стената. Задръжте тази позиция в продължение на 60 секунди. Три повторения с 120-те секунди почивка между тях.

  • Гръб: Легнете по корем и повдигнете краката и ръцете. Сега спуснете лявата ръка и десния крак , без да докосват земята. Вдигнете отново и продължете с друга страна. Упражнението се извършва за двайсет секунди и след това почивка 60 секунди. Три повторения.

В допълнение, ефектът от най-големите калорични капани на почивката може да се избегне с няколко общи начина на поведение и така да се избегне натрупването на килограми:

  • Слушайте усещането си за ситост: Ако сте сити, трябва да спрете с храненето и да се насладите.

  • Пийте много: Най-малко 2-3 литра на ден гарантират, че балансът на течности в организма е правилен и чувството на глад намалява.

  • Въглехидратите да се избягват: Особено вечер трябва да се избягват въглехидрати и захарни храни. Ако тялото не получава енергия от въглехидратите, късно през нощта то напада мастните резерви. Следователно зеленчуци, риба и сухи меса са най-добре за вечеря. Алкохолът също трябва да се избягва, тъй като алкохолни напитки като коктейлите съдържат много захар.