Sponser® Sport Food - иновация от Швейцария

Sponser® Sport Food - иновация от Швейцария

Известната марка за спортно хранене Sponser Sport Food от красивата Швейцария не само предоставя огромен избор от спортно хранене и хранителни добавки, но и убеждава своите клиенти с многобройни познания, открития и изследвания за отделните продукти. Заедно с избрани атлети от различни спортове, Sponser тества свои продукти за постигане на върховни резултати и гарантиране на високо качество.

Спортното хранене е подходящо и за всички, които търсят качествени суровини. Гениалните спортни продукти карат сърцата на атлетите да бият по-бързо и правилно, заради специфичните съставки, които съдържат. Те са идеалното допълнение към всяка спортна дейност. Често възникват трудности при направата на качествен подбор на подходящи добавки за съответния спорт. Ето защо предоставяме няколко кратки насоки за най-издържливите области за тренировки с тежести.

Спортове за издръжливост и скорост

Поддържането на определена интензивност, с определена скорост, възможно най-дълго и бързото физическо възстановяване след тежка тренировка са условията за тренировка за издържливост. Целта е, разбира се, да овладеете основните умения и да ставате все по-издържливи. Само не се предавайте. С времето тялото спира да набява необходимите добавки и се нуждае от помощ, за да се възстановява и да постига оптимални резултати.

Ето защо се препоръчва да сте яли преди тренировка за издръжливост. Храна, богата на въглехидрати, ще ви предостави необходимата енергия. Kaша Power Porridge с ванилия и ябълка от Sponser е идеална за това. Основана на висококачествени овесени люспи и суроватъчен протеин, готова за консумация.

Като допълнение специално разработеният Carbo Loader може да се вземе и преди тренировка. Това увеличава предварително запасите от гликоген за предстоящото упражнение. По този начин допълнителни въглехидрати и електролити попадат в организма, без да се създава усещане за подуване.

Междувременно трябва да се грижим и за правилното утоляване на жаждата, поради което препоръчваме Competition спортна пудра, която се състои от безкиселинна, хипотонична формулировка и е проектирана за най-високите енергийни нужди. Тъй като физическото натоварване по време на спорт кара тялото да губи вода и важни минерали, конкурентният прах помага за рехидратиране на организма и регенерираща грижа.

Като алтернатива тук могат да се използват Elektrolytes-Tabs. Те се състоят от формула с нулеви въглехидрати и са базирани на електролитите натрий, магнезий, калций, хлорид и калий. Те са подходящи за натоварени интензитети.

Не на последно място идва най-важният момент след всяка тренировка - правилната регенерация и отпускане. Това включва не само добра храна и спокоен сън, но и подходящите добавки за вашата следваща тренировка. Тук можем горещо да препоръчаме Recovery Drink с ягода и банан. Специално разработената напитка се състои от къси и дълговерижни въглехидрати, които запълват оптимално запасите от гликоген след тренировка. Тук е добавен казеин като добавка, който ускорява регенерацията на мускулите.

Силова тренировка

Малко телесни мазнини и впечатляващо тяло - кой не се стреми към подобна фигура и възможността да прилича на своя идол Арнолд Шварценегер? Шегата настрана - за съжаление, няма магическа формула за това и за постигане на мечтаната фигура трябва да тренирате усилено! Но всеки тренировъчен план е строго индивидуален. Необходими са правилни познания за тялото и подходящите добавки, които поддържат физическата дейност. Мотивирани за тренировка с протеинов шейк в ръка, вие обличате спортното си облекло и тръгвате изпълнени с желание, но не всеки ден се чувствате толкова енергични. За да осигурим възможно най-добрата и ефективна дневна грижа за тялото, ви представяме някои продукти на Sponser, които са задължителни при силова тренировка.

За да можем да започнем добре предстоящата тренировка, препоръчваме Pre-Workout Booster. Благодарение на многокомпонентния си комплекс, той увеличава притока на кръв. Това задейства кръвообращението и по този начин извличате максимума от всяка тренировка. Ампула Amino 12500 също може да се използва като добавка. Подходяща за всяка спортна чанта, добавката гарантира, че мускулите са оптимално защитени по време на тренировка, благодарение на антикатаболния ефект.

В случай на по-дълги тренировки, не забравяйте междинната закуска. Ето тук вкусният Cereal Energy Plus влиза в употреба. Това е висококачествен зърнен блок, подсилен с MCT и L-карнитин.

И не на последно място, стигаме до важната фаза на регенерация, за да дадем възможност на здравословното изграждане на мускулите и ежедневните тренировки. Recovery Shake е особено подходящ тук, тъй като запълва енергийните запаси с въглехидратите, които съдържа. В допълнение висококачествените протеини подпомагат регенерацията, развитието и поддържането на мускулната маса. Тук обаче препоръчваме Multi Protein, който благодарение на многокомпонентната си протеинова формулировка и високия дял на казеин, се счита за нощен протеин и е широкоприложим.

Полезни съвети:

  1. Вслушайте се в езика на тялото и се фокусирайте само върху това, което ви кара да се чувствате добре.
  2. Не се преуморявайте по време на тренировка.
  3. Започнете поетапно и в последствие увеличете интензитета.
  4. Първо загрейте основните мускулни групи като крака, гърб и гърди.
  5. Добрият и спокоен сън е важен за изграждането и регенерацията на мускулите
  6. Търпението и последователността са част от всяка тренировка.
  7. Никога не пропускайте загрявка!