Обезводняване, намаляване на киселинното съдържание и премахване на шлаките - пролетно почистване за тялото, ума и душата

Тежките, мазни и сладки храни наистина ни сгряваха в студената зима, но и оставиха и някое друго излишно килце. Слънцето безмилостно изкарва на показ физическото ни състояние - както и праха във всеки ъгъл на жилището: Време е за пролетно почистване. Също така и за тялото, ума и душата!

Сбогом на отпадналост и умора - здравей повече енергия! Това означава преди всичко: повече течности. В допълнение към чистата вода, например и разреден ябълков оцет: Високото съдържание на витамин С укрепва имунната система и повишава настроението, калият обезводнява и детоксикира. А останалата част от съставките помага за стимулиране на метаболизма.
От коприва, листа от бреза, хвощ или глухарче може да се направи прекрасен чай, който в допълнение премахва токсините и шлаката. С подкрепата на детоксикиращи есенции или растителни екстракти за пречистване и обезводняване пиенето води до пролетна промяна.

Ако тялото се освободи от зимните наслагвания и отпадъци до известна степен, незабавно се усеща облекчение: изведнъж отново сте жизнени, весели и пълни с енергия...
Трансформацията се подпомага с витамини и минерални бомби от природата: Свежи пролетни билки са в менюто! Нищо чудно, че в момента много див чесън, а по този начин един лек мирис на чесън, е в устата на всички. В пресен вид той се прави на салата, заедно с глухарчето, и съдържа впечатляващ набор от калий, калций, магнезий, желязо, лутеин, витамин A, B, C, D, каротеноиди и горчиви вещества! За още по-добър вкус се добавя и малко прясно набран киселец от гората и кресон от градината.

Нежните листа на копривата са големите майстори на детоксикацията и отводняването - насладете им се най-добре със спанак или на супа. И друга билка за детоксикация расте през пролетта: живовляк. Пъпките му са - както всъщност и на глухарчето - едно почти непознато удоволствие в салатата. Листата може да се пекат или да се сварят към спанак.

Дойде ли Ви апетита? За детоксикираща, енергийна, прекрасна пролетна наслада? Тогава още сега съберете малко билки. Така ще имате и движение. Защото и това е неизменна част от всяко пролетно почистване ...!