Какво става с новогодишните намерения?

Какво става с новогодишните намерения?

Всички добри намерения от Нова година често биват настигнати от ежедневието. Как е при Вас? Спазвате ли ги все още, или са вече отложени? При втория случай ние имаме няколко съвета.

Като за начало: за добри намерения не е нужно да се чака до новата година. Вие сте недоволни от нещо и искате да го промените? Просто го направете. Защо да се чака за определено време? По-добре няма да стане. Просто се заемете.

Но как е най-добре да започнете? Трябва да се отбележи, че спонтанните обещания, по някаква прищявка, е по-добре да се забравят. Така ще се провалите поради няколко причини.

Често спонтанните решения просто са твърде трудни или искате твърде много наведнъж. Тогава също липсва ясен, конкретен план и скоро ще имате достатъчно причини да се откажете. Но можете да направите нещо.

  1. Няма нищо по-добро от един план. Записвайте си какво искате да постигнете. Какво, как, кога! Колкото по-конкретно - по-добре.

  2. Тази цел след това може да направите публично достояние. Кажете ли на приятели, това увеличава натиска, което увеличава шансовете за успех.

  3. Наистина големи цели трябва да бъдат разпределени на по-малки. Това е нещо като тактиката на салама. Един истински салам не може да се яде наведнъж, твърде голям е. Така че напредваме стъпка по стъпка, докато саламът свърши. Разделете една голяма цел на по-малки постижения и ги обработвайте последователно.

  4. Неуспехи ще има. Пригответе се за това. Изгответе си сценарии: Какво да направя, ако ... ВАЖНО: Останете спокойни, когато се случи така и не се обвинявайте. Ако паднеш, просто се изправяш отново; отръскваш се от праха и продължаваш нататък.

  5. Увереността печели: Без значение какви цели имаш. Проучванията показват, че хората са склонни да стигнат до целта си, ако са убедени в успеха.

  6. Визуализирайте целта си всеки ден, за предпочитане веднага след ставане сутрин. Представете си колкото е възможно по-подробно как вече сте постигнали целта си. Как ще изглежда, как ще се чувствате, и т.н.

  7. Съмишлениците Ви доближават по-бързо до целта Ви. Затова, търсете хора, които имат същите или подобни цели. Това увеличава мотивацията и вероятността за успех.

  8. Също така, не забравяйте да се възнаградите за постигнати цели. Така дългият път е по-лек.

Така че, какво чакате още? По-добре днес, отколкото утре: Започнете и си поставете някаква цел.