Витаминови бомби за есента
През есента се стъмнява по-бързо и става все по-студено. Хремата и кашлицата се разпространяват. Но есента е и времето на прибиране на реколтата и идеалното време да приемаме много здравословни храни. Тук можете да намерите най-доброто за укрепване на имунната система през есента.
Копър
действа отлично срещу настинки. Със своите етерични масла, витамини и минерали, това едва ли е изненадващо. От грудката, която често се използва като зеленчукова гарнитура или салата, се правят и много лекарства за кашлица.
Картофи
са отлични доставчици на витамин С. Преди често са били наричани "лимоните на севера". Те, също така, съдържат и други витамини, минерали и много насищащи фибри. Най-добре е да се ядат с обелката, тъй като там се съдържат повечето от витамините.
Цвеклото
често се прави на салата или като гарнитура. То е богато на калий, желязо, фолиева киселина и витамин B. Заедно с антиоксидантите, съдържащи се в него, е изключително полезно за имунитета.
Зеле
съдържа витамин С, витамините E, K и минерали. Така е напълно подходящо за подготовка на имунната система срещу атаки срещу вируси и бактерии.
Целина
се използва по много начини в кухнята. Дали като зеленчук, в супа или като сок, с многото етерични масла, витамини и минерали има хипотензивен ефект, а също и много други ползи за здравето.
Тиква
е класиката през есента. Тиквите съдържат незаменими мастни киселини, противовъзпалителен бета-каротин и важни минерали. Не съдържа много калории, така че можете да се наслаждавате без гузна съвест.
Грозде
е богато на желязо, калий и витамин С. Но е известно предимно с веществото ресвератрол, което се съдържа в люспите. Тази съставка има противоракови ефекти, като по този начин допринася изключително много за здравето.
Сливи
са много полезни предимно за храносмилането, защото съдържат много фибри и пектин. Освен това, съдържат мед, цинк, магнезий и много витамини.
Круши
действат като диуретик поради високото си съдържание на калий. Те съдържат много други витамини и минерали. Непременно ги яжте с обелката, защото точно там са почти всички витамини.
Ябълки
са изцяло здравословни. Освен калий и витамини А, В, С и Е, те съдържат и фолиева киселина. Както и при крушите: ядат се с обелките. Те съдържат и много пектини, който има положителен ефект върху нивата на холестерола.
Последно оценени
- 5.0 (4)
Natural Point Magnesio Supremo, 300 г
Най-продавани- Висококачествен магнезиев карбонат
- Без химически добавки
- За дневен прием
62.10 лв. (207.00 лв. / кг)Доставка до 29. октомври
- 5.0 (2)
Alnatura Био спагети, 500 г
- 100% био грис от твърда пшеница
- За разнообразни рецепти за паста
- Произведено в Италия
3.40 лв. (6.80 лв. / кг)Доставка до 29. октомври
- 5.0 (1)
SFI HEALTH Ther-Biotic® Complete прах, 64 г
- 12 различни вида бактериални култури
- На базата на инулин
- С технологията InTactic®
198.00 лв. (3 093.75 лв. / кг)Доставка до 29. октомври
- 4.8 (37)
pure encapsulations Магнезий (магнезиев глицинат), 180 капсули
Най-продавани- Органично свързан магнезиев глицинат
- За физически чувствителни хора
148.00 лв. (685.19 лв. / кг)Доставка до 29. октомври