Как индивидуалните спортове променят тялото

Как индивидуалните спортове променят тялото

Всеки спорт има специфично влияние върху тялото. Нека да разгледаме няколко избрани спорта и как те променят тялото.

Съществуват множество различни форми на тялото. За професионалните спортисти структурата и формата на тялото диктуват кои спортове са особено подходящи. Ако сте естествено слаби и леки, имате повече предимства в маратоните, отколкото в сумото.

При спортуването за хоби, това не зависи от собствените физически предимства. Можете да упражнявате всеки спорт, който ви харесва, и да продължите да го подобрявате. С течение на времето тялото се адаптира към натоварването - така спортът променя външния Ви вид. Ако имате конкретна цел как искате да изглеждате, трябва да изберете съответния спорт. Не всеки спорт автоматично води до широки рамене. Нека да разгледаме няколко спорта и как те влияят върху тялото с течение на времето:

Бягане:

Хората, които обичат да бягат по-дълги разстояния, обикновено са много слаби и имат много ниски телесни мазнини. Така се дефинират мускулите, които не се дължат на мускулната маса, а на ниската телесна мазнина. Бегачите с по-малко тегло са по-ефективни на всяка стъпка от пътя. Освен това, ставите не са толкова силно натоварени.

Бокс:

Тук е сложно. От една страна, боксьорите се нуждаят от много сила, за да нанасят подходящи удари, така че те се нуждаят от добра мускулна маса. От друга страна, те също трябва да бъдат много устойчиви, където мускулната маса не е полезна. Колкото повече мускули имате, толкова повече кислород трябва да се изразходва.

Плуване:

Плувците обикновено имат широки рамене и определен торс, но обикновено не са твърде мускулести. Твърде много мускули намаляват скоростта във водата, тъй като създават съпротива. Проучванията показват, че плувците също имат малко по-висок процент мастна тъкан в сравнение с други атлети за издръжливост. Причината е, че мазнините са по-жизнени от мускулите. В допълнение, допълнителните телесни мазнини вероятно възникват от многократния дълъг престой в студената вода.

Тенис:

Тенисистите имат силни крака, широки рамене и силен гръб. Те се нуждаят от тях, за да бъдат експлозивни на корта. Лактите също са силно тренирани от ръката, която извършва удара.

Йога:

Разбира се, това зависи от вида йога, който практикувате. Упражнение за сила или аштанга йога, например. Горната част на тялото, раменете и ръцете са силни.

По принцип йога телата са слаби, тъй като мускулите се опъват по време на упражненията.

Футбол:

Във футбола - не е трудно да се предположи - са тренирани предимно краката и торса.

Колоездене:

От колоезденето получавате мускулести крака и тънка горна част на тялото.

Гребане:

При гребане се подчертава всяка голяма мускулна група в тялото. Това започва с краката и преминава през бедрата и обратно към ръцете. За да донесат енергията във водата, гребците се нуждаят от сравнително голямо количество мускули.

Разходка:

Разходката не е просто нещо хубаво, тя е и здравословна. Докато вървите, развивате тънък, изправен торс и оформено дупе. Ако използвате ръцете съзнателно, те също стават по-дефинирани с течение на времето. В допълнение, коремните мускули се тренират по време на ходене, ако стойката и техниката са правилни.