Как действат зелените смутита

Как действат зелените смутита

Смята се, че зелените смутита имат много ползи за здравето. Четири чаши смути на ден насърчават храносмилането и дори се смята, че намаляват апетита за фаст фуд. Нека да разгледаме предимствата им:

Прием на хранителни вещества

Зелените смутита са пълни с витамини, микроелементи и минерали - те са много хранителни. Зеленолистни зеленчуци са особено питателни. Спанакът или зелето са идеални за смутита. Ако пюрирате или изцедите зеленчуците, хранителните вещества се освобождават от затворените целулозни стени и по този начин по-лесно се абсорбират в кръвния поток.

Енергия

Зелените смутита подхранват тялото с енергия по същия начин, по който се абсорбират хранителните вещества. Колкото повече хранителни вещества навлизат в кръвта, толкова повече енергия има за тялото.

Храносмилане

Зелените смутита осигуряват много хранителни вещества, които стимулират и подпомагат храносмилането. Много е важно да приемаме достатъчно фибри. При типичната западна диета ние често не усвояваме достатъчно фибри. Те се срещат в изобилие в зеленолистните зеленчуци. В допълнение, приемането на достатъчно течност е от съществено значение. Хората, които често пият зелени смутита, са склонни да консумират по-малко захар и мазнини, което също има положителен ефект върху храносмилането.

Анти-ейдж ефект

Смята се, че зелените смутита имат ефект против стареене благодарение на многото съставки. Те подобряват външния вид на кожата и поддържат имунната система.

Какви са съставките за зелените смутита?

Зелените смутита обикновено се произвеждат половин на половин - наполовина зеленолистни зеленчуци, наполовина плодове. Добавя се и малко течност.

  • Зелените зеленчуци включват спанак, зеле, маруля, целина и пшеница.
  • Плодовете са банани, ягоди, круши или боровинки.
  • В зависимост от личните предпочитания, течността може да бъде мляко, вода, кисело мляко или дори портокалов сок.

Приготвяне

При приготвянето трябва да добавяте еднакви части зеленчуци, плодове и течности.

След като сте решили какво да поставите в смутито, първо разбийте течността и зеленчуците за 15-20 секунди. После добавете плодовете. След това всичко се смесва за около 30 секунди, докато се получи гладка течност.

Ако трябва да стане бързо, ние Ви препоръчваме Purasana Green Mix Powder BIO. Тази сурова хранителна смес се състои от прах от житна трева, ечемик, водорасли спирулина и прах от хлорела. Просто смесете с малко течност и се насладете.