Имате лошо настроение - вземете мерки за детоксикация

В лошо настроение сте, но няма сериозна причина за това - ядосвате се за най-малката дреболия: или както е по популярно - много сте кисел. Може да има реална, здравословна причина за това.

Преди се е смятало, че в черния дроб, като най-голямата жлеза в организма, се крият емоциите. Въпреки това, ако постоянно сте омислени - и то без причина - е хубаво да обърнете внимание на състоянието на черния си дроб. Лошо, раздразнително настроение и тъга без причина наистина може да идват от заболяване на черния дроб. Черният дроб не се усеща, дори ако центъра на детоксикация вече е изключително претоварен и уморен - но реагира психическото равнище и трябва да се вземе на сериозно.

И жлъчката не е само буквално символ на гняв, яд и огорчение. Често не са засгнати само емоциите, но всъщност и самия орган - ако жлъчката не тече, това води до възпаление, запушвания, дори до образуване на камъни и по този начин до тежки оплаквания. Всеки може да опита детоксикация на тялото, за да се чувства по-добре.

Бъбреците могат също доста да болят и са много уязвими. Но има растителни комплекси, които са в състояние да предотвратят процеси на застой и състояние на блокади.

На който му е "дошло до гуша" често е всъщност "хремав". И ако "остава без дъх" често е в шокираща ситуация, в която спокойното дишане е невъзможно. А ако нещо тежи "като камък в стомаха " често става дума за реални проблеми с храносмилането.

Един широко използван израза е: "Кисел е!" Имаме предвид, че е ядосан. Най-добре в такива ситуации, е да пребегнем към прием на  алаклен прах за намаляване на киселинността на тялото.