10 съвета за стройна фигура

10 съвета за стройна фигура

Тъй като температурите започват да се повишават и времето става по-хубаво, всички ние чакаме с нетърпение да започнем да носим по-леки дрехи. Понякога обаче каченото през зимата тегло ни пречи да влезем в тях ... ето няколко съвета да избегнете такива ситуации!

Отслабването може да бъде трудно и има много теории как да точно да го постигнете. Ето няколко от любимите ни съвети:

 1. Яжте по-малки порции.
  Телата ни бързо свикват да ядат малко по-малко. Това не само помага да отслабнете или да поддържате теглото си, но също така помага да избегнете преяждане, което често ни кара да се чувстваме уморени и мудни. Един прост съвет за по-малки порции е просто да използвате по-малка чиния, за да подведете ума си, че сте се заситили.
 2. Не пропускайте хранения.
  Пропускането на хранене може да доведе до желание за по-голяма порция, което означава, че ще приемете повече калории в дългосрочен план, отколкото при редовно хранене. Постоянното гладуване е голяма тенденция в момента, но истината е, че не всеки може да се справи с този ритъм. Яжте малки порции редовно, за да избегнете моменти на преяждане.
 3. Яжте, когато сте гладни и се откажете, точно преди да ви стане тежко.
  Яжте, докато вече не сте гладни, но спрете, преди да започнете да се чувствате наистина сити. Не се тъпчете!
 4. Съсредоточете се върху храната си.
  Проучванията показват, че хората, които ядат, докато се разсейват, ядат по-големи количества храна. Не яжте, докато гледате телевизия или четете, а се съсредоточете върху насладата от яденето без разсейване.
 5. Хранете се съзнателно и без гузна съвест.
  Отделете неовреме и яжте съзнателно, за да развиете по-добро разбиране за това как чувствате глад и от какво се нуждае тялото ви. Не забравяйте да се поглезите от време на време и наистина да се насладите на лакомствата.
 6. План за неуспехи.
  Животът не е перфектен и не е фатално да нарушавате диетата си от време на време. Дори и да не сте успели да я спазвате днес, утре е нов ден и можете да започнете отново! .
 7. Търпението е добродетел.
  Бъдете търпеливи към себе си. Отслабването отнема време - не забравяйте, че не сте качили килограмите за една нощ.
 8. Уверете се, че ядете храна, която действително харесвате.
  Опитайте се да избягвате супер сложни диети или храни, на които всъщност не се радвате. По-лесно е да коригирате храните, които обикновено ядете, отколкото да започнете да ядете нещо сложно. Просто направете здравословното хранене вашата норма, като правите малки корекции стъпка по стъпка.
 9. Променете лошите хранителни навици.
  Нека си признаем: всеки има лоши хранителни навици. Намерете време, за да опознаете вашите лоши хранителните ви навици и помислете как да ги промените.
 10. Не се отказвайте и мислете за бъдещето.
  Съвременният свят предлага постоянни изкушения! Имайте предвид, че като ядете по-здравословна храна, инвестирате в себе си и здравето си!

Надяваме се тези съвети за отслабване да станат неизменна част от вашия хранителен план!