Протеини от IronMaxx

Протеини (белтъчини) за изграждане на мускулите и диета

Протеини (белтъчини) са жизненоважни хранителни вещества, които са съставени от различни аминокиселини. В допълнение към мазнини и въглехидрати, те представляват най-важните макронутриенти, които могат да се усвоят от човешкото тяло и трябва да се приемат всеки ден.

Пазаруване по категория:

Протеини: 10 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Протеините играят важна роля в организма. Те са необходими, например, за производство на антитела, на костите, сухожилията, кожата и косата и за важни транспортни функции в кръвта. Чрез дневния хранителен прием всеки човек приема много протеини. По-специално спортистите имат повишена нужда от протеини и се възползват от многото им положителни качества.Особено факта, че протеините подкрепят растежа на мускулите и изграждането на мускулите е от съществено значение за спортисти и културисти. Поради нарастващата нужда от спортна сила и мощ, трябва да се обмисли допълнителен прием на протеини чрез вкусни протеинови шейкове и барове, защото нивата на протеин с обикновена храна често не могат да бъдат набавяни. Предимството да се приемат протеини чрез хранителни добавки е и в това, че те се намират в чиста и свободна форма. Тялото може да ги използва директно така, за да се стимулира растежа на мускулите и изграждането на мускули.

Основните протеини са казеин и суроватка, които се срещат предимно в млякото. Протеини от суроватка, наричани също суроватъчни протеини, се абсорбират много бързо и обработватжот тялото. За разлика от суроватъчния протеин, казеиновият протеин съдържа много бавно смилаеми протеини, които също осигуряват отличен източник на всички основни аминокиселини. За по-дълги периоди на почивка (например през нощта) се препоръчва казеинов протеин за балансиран и непрекъснат прием на протеини. В допълнение към тези два основни типа протеин има говежд протеин, соеви протеини, оризови протеини, яйчен протеин и многокомпонентни протеини, които комбинират различни протеини.