Bake Affair Тесто за ванилови кроасанчета

Коледна класика

РазпродаденоПродуктът вече не се предлага в нашия магазин.

Сходни продукти:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Описание

Ваниловите кроасани ( Vanillekipferl на немски) са истинска класика в Австрия, Германия и Южен Тирол. С тази смес можете лесно да ги приготвите и да им се насладите с цялото семейство.

Необходими съставки:

  • 220 г масло или веган вариант

Инструкции за около 1 кг бисквити

  • Отворете пакета, извадете сашето с ванилова пудра захар и го оставете настрана.
  • Изсипете сместа в голяма купа.
  • Добавете 220 г прясно масло или нарязана растителна мазнина към сместа. Смесете на ръка, с кухненския робот или с Thermomix за около 1 минута.
  • Увийте тестото в найлоново фолио и го охладете за около 60 минути или за една нощ.
  • Загрейте фурната до 180 °C, загрейте отгоре и отдолу и поставете пергаментната хартия върху тавата.
  • Върху набрашнената работна повърхност оформете руло с дебелина около 3 см с част от тестото и след това го нарежете на парчета от около 1 см. Разточете всяко парче между дланите си и го оформете във формата на кроасан.
  • Печете по една тава на централния рафт за около 10-15 минути, докато краищата на кроасаните леко покафенеят.
  • Поръсете със захарта, когато кроасаните са все още горещи.

Алтернативна рецепта - ванилови бисвкитки

  • След като приготвите тестото и изтече времето за почивка в хладилника, вместо да оформяте кроасаните, направете топки от тесто с диаметър около 2,5 см.
  • Поставете бисквитките върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна (180 ° C, нагрята отгоре и отдолу) за около 20-25 минути, докато се зачерви.
  • Поръсете със захар, когато бисквитките са още горещи.
Производител: Bake Affair

Ние препоръчваме:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

рецензии на български за Bake Affair Тесто за ванилови кроасанчета