Alnatura Био брашно от нахут, 400 г

Богато на протеин брашно за готвене

6.00 лв.

(15.00 лв. / кг, вкл. 20% ДДС. - плюс доставка)

Съдържание: 400 г

Доставка до понеделник, 29. април, ако поръчате до понеделник до 00:00 часа.

На склад

Безплатна доставка до България над 129.00 лв.
Повече информация за изпращането и доставката

Характеристики:

  • Лешникови аромати
  • За палачинки, квасни продукти и много други рецепти
  • Естествено веган и без глутен
  • Био сертифицирано Био сертифицирано
  • Веган Веган
  • Вегетариански Вегетариански

Арт.-№: XPI-MM-205519, Съдържание: 400 г, EAN: 4104420181458

Описание

Брашно от непечен био нахут, естествено без глутен и богато на протеини и фибри. Брашното е с класическия сладък вкус на нахут с ядкови нотки. Идеално за придаване на богат вкус на палачинки, фалафели, квасни продукти или за приготвяне на типичен индийски ладду. Продуктът е идеален и като свързващо вещество за сосове или за сгъстяване на супи.

Рецепта за ладду (типичен индийски десерт)

Състав: 50 г фино смляна захар (напр. захар от кокосов цвят, кафява захар), 75 г мазнина (напр. кокосово масло или масло или гхи), 100 г брашно от нахут, 1 щипка морска сол

1. Загрейте избраната мазнина/олио в тиган и внимателно разтворете избраната захар, като разбърквате често. Комбинирайте брашното от нахут и солта, продължете да препичате сместа за около 3 минути, като бъркате непрекъснато, докато усетите интензивен орехов аромат. Тестото не трябва да потъмнява и дори да прегаря.

2. Във втората стъпка разточете тестото в плоска форма, направена например от силикон, и оставете да изстине. След това оформете и нарежете на малки парченца. Препоръка: Ако тестото все още е достатъчно ронливо, когато е горещо, е полезно да го омесите енергично с ръце. Перфектното тесто за ладду донякъде напомня на текстурата на марципан, но може да бъде по-пясъчно и по-малко лепкаво.

3. Съхранявайте ладду в хладилник в херметически затворен контейнер, така ще се запази за няколко седмици.

4. Тези, които обичат да експериментират, могат да овкусят тестото със сладки подправки като кардамон, карамфил на прах, канела и др. Обикновено се използва и розова вода или препечени сусамови семена.

Забележка от производителя: брашното от нахут не е подходящо за консумация в суров вид.

Производител: Alnatura
Форма на прием: Хранителни продукти
Форми на хранене: Веган, Вегетариански
Характеристики : Био сертифицирано, Веган, Вегетариански, Намалено съдържание на пластмаса
Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене. Те трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца.
Препоръчителната дневна доза не бива да се надвишава.
Съдържание
  • 100% брашно от леблебия [1]
  1. от сертифицирано биологично земеделие

може да съдържа следи от фъстъци, соя, бадеми, ядки, сусам и лупина.

Хранителна стойност
Хранителна стойност на 100 г
енергийно съдържание / калоричност1411 / 337 kJ / ккал
мазнина5,9 г
  от които наситени мастни киселини1,1 г
въглехидрати44 г
  от които захар2,4 г
протеин19 г
баластни вещества16 г
сол0,06 г

Продуктови ревюта

рецензии на български за Alnatura Био брашно от нахут

1 клиентска рецензия на друг езики

5,0 от 5 звезди
5 звезди
1 (100%)
4 звезди
0 (0%)
3 звезди
0 (0%)
2 звезди
0 (0%)
1 звезда
0 (0%)

1 оценка

Все още няма рецензии на български, но 1 рецензии на друг език.


Сходни продукти:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Клиентите, които си купиха "Био брашно от нахут" , също така купуват:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder