Alnatura Био брашно от нахут, 400 г
Богато на протеин брашно за готвене
6.60 лв.
        (16.50 лв. / кг,  вкл. 20% ДДС. 
Характеристики:
- Лешникови аромати
- За палачинки, квасни продукти и много други рецепти
- Естествено веган и без глутен
-                      Веган Веган
-                      Без глутен Без глутен
Арт.-№: XPI-MM-205519, EAN: 4104420257948
Описание
Брашно от непечен био нахут, естествено без глутен и богато на протеини и фибри. Брашното е с класическия сладък вкус на нахут с ядкови нотки. Идеално за придаване на богат вкус на палачинки, фалафели, квасни продукти или за приготвяне на типичен индийски ладду. Продуктът е идеален и като свързващо вещество за сосове или за сгъстяване на супи.
Рецепта за ладду (типичен индийски десерт)
Състав: 50 г фино смляна захар (напр. захар от кокосов цвят, кафява захар), 75 г мазнина (напр. кокосово масло или масло или гхи), 100 г брашно от нахут, 1 щипка морска сол
1. Загрейте избраната мазнина/олио в тиган и внимателно разтворете избраната захар, като разбърквате често. Комбинирайте брашното от нахут и солта, продължете да препичате сместа за около 3 минути, като бъркате непрекъснато, докато усетите интензивен орехов аромат. Тестото не трябва да потъмнява и дори да прегаря.
2. Във втората стъпка разточете тестото в плоска форма, направена например от силикон, и оставете да изстине. След това оформете и нарежете на малки парченца. Препоръка: Ако тестото все още е достатъчно ронливо, когато е горещо, е полезно да го омесите енергично с ръце. Перфектното тесто за ладду донякъде напомня на текстурата на марципан, но може да бъде по-пясъчно и по-малко лепкаво.
3. Съхранявайте ладду в хладилник в херметически затворен контейнер, така ще се запази за няколко седмици.
4. Тези, които обичат да експериментират, могат да овкусят тестото със сладки подправки като кардамон, карамфил на прах, канела и др. Обикновено се използва и розова вода или препечени сусамови семена.
Забележка от производителя: брашното от нахут не е подходящо за консумация в суров вид.
| Производител: | Alnatura | 
|---|---|
| Форми на хранене: | Веган, Без глутен | 
| Алергени: | Без глутен | 
| Видове продукти: | Брашно | 
| Характеристики : | Веган | 
| Съвети за съхранение: | съхранявайте на хладно и сухо място | 
| Производител: | Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Mahatma-Gandhi-Straße 7, 64295, Darmstadt, Германия, www.alnatura.de | 
Съдържание
100 % Брашно от леблебия[1]
- контролирано биологично земеделие
може да съдържа следи от фъстъци, соя, бадеми, ядки, сусам и лупина.
Хранителна стойност
| Хранителна стойност | на 100 г | 
|---|---|
| Енергийно съдържание / калоричност | 1411 / 337 kJ / ккал | 
| Мазнини | 5,9 г | 
| от които Наситени мазнини | 1,1 г | 
| Въглехидрати | 44 г | 
| от които Захар | 2,4 г | 
| Фибри | 16 г | 
|  | 19 г | 
| Сол | 0,06 г | 
Подходящ
Сходни продукти
Продуктови ревюта
рецензии на български за Alnatura Био брашно от нахут
1 клиентска рецензия на друг езики
|  5 звезди |  | 1 | (100%) | 
|---|---|---|---|
|  4 звезди |  | 0 | (0%) | 
|  3 звезди |  | 0 | (0%) | 
|  2 звезди |  | 0 | (0%) | 
|  1 звезда |  | 0 | (0%) | 
1 оценка
  
Все още няма рецензии на български, но 1 рецензии на друг език.
- Все още няма отзиви.
 
    
   