Готови за пистите

Готови за пистите

Ски сезонът започна. Най-накрая отново по пистите, красива зимна панорами и сняг, сняг, сняг. За да остане незабравимо изживяването, трябва да се подготвите специално.

Карането на ски е натоварващ спорт. Ако идете неподготвени на  пистите, лесно може да се стигне до нараняване. Това включва разтегнати сухожилия, навяхвания и скъсани сухожилия, при падане можете да получите натъртвания или дори да счупите кости. Но това може да бъде предотвратено с подходящата тренировка. Ако подготвите тялото си и най-важните мускулни групи, рискът от нараняване намалява значително и прави изживяването много по-приятно. Ето защо, ние сме събрали няколко упражнения, които са идеални за подготовка, но също така могат да се използват за загрявка на пистата.

 1. Разкрач: Това упражнение натоварва всички мускули на краката, особено на бедрата, и затова е идеално подготовка.
  Изпълнение: Заставате изправени, краката събрани. Ръцете са просто на кръста или в предната част на тялото. Гледате напред. После правите крачка напред и клякате, докато се получи приблизително ъгъл от 90 градуса. Горната част на тялото остава изправена, задното коляно почти докосва пода. Ръцете остават в непосредствена близост до тялото, пръстите на краката - сочещи напред. Внимание: коляното не трябва да се измества навън. Сега се избутвате с предния крак обратно нагоре.
  Това упражнение може да се извършва с натоварване на двата крака един след друг, или първо само единия, после другия. То може да се извършва с бързи темпове, или статично, като задържате позата в продължение на 30 секунди.

 2. Позиция скиор: За карането на ски е много важно да сте в състояние да остане в клекнало положение за дълго. Ако не се тренира целенасочен, бедрата могат да се схванат и да загубите цялата си сила. За да предотвратите това, можете да симулирате клек.
  Изпълнение: заставате с крака успоредно един до друг и огъва коленете си, докато достигнете ъгъл от 90 градуса. Седалището се избутва назад, така че коленете не излизат пред пръстите на краката. След това, горната част на тялото се накланя и се свиват ръцете.
  Задръжте тази позиция между 30 и 60 секунди, а след това направете минута почивка и повторете упражнението два до три пъти.

 3. Подскачане встрани: Перфектно упражнение за подобряване на издръжливостта и координацията. Много различни мускулни групи се натоварват.
  Изпълнение: Поставете нещо на пода, което да представлява линия (метла, ска и др.). След това прескачайте линията със събрани крака скок наляво и надясно.
  Упражнението се прави около 30 секунди и се повтаря два до три пъти.

 4. Дъската: Зад този термин се крие упражнение, което е най-доброто упражнение за торса, което съществува.
  Изпълнение: лягате по корем и вдигате тялото нагоре, така че само пръстите и предмишниците да докосват земята. Гърбът е прав, корема стегнат. Раменете се издърпват назад.
  Задръжте тази позиция за около 30 секунди. За да стане по-натоварено, може да се повдига единия крак. След това си почивате и после се повтаря два или три пъти.

 5. Осмици: Това упражнение е добро за баланса и мобилизира мускулите на краката и торса.
  Изпълнение: Вдигнете единия крак и начертайте хоризонтална осеморка. Теглото пада на другия крак.
  По тридесет секунди на крак, повтаря се пет пъти.

 6. Алпинист: С това упражнение тренирате краката и мускулите на ръцете. Също гърба и горната част на тялото трябва да си сътрудничат.
  Изпълнение: Застанете в позиция на лицева опора и последователно придърпвайте всяко коляно, доколкото е възможно към гръдния кош. Уверете се, че коляното е право напред, а не настрани. Това движение идва от бедрата, задните части следователно не се повдигат.
  Ако движението е гладко, темпото може да се увеличи с течение на времето. Повторете два или три пъти в продължение на 30 секунди всеки.

За да се възползвате максимално от подготовката за ски почивка, вие трябва да започнете с упражненията около шест до осем седмици предварително. Ако тренирате редовно два до три пъти седмично, ще сте оптимално подготвени за ски-почивката. След няколко седмици ще забележите, между другото, че упражненията стават по лесни. Увеличете, в този случай, интензивността чрез увеличаване на продължителността или броя на повторенията. Можете, също така, да комбинирате с други спортни дейности. Разнообразието е дори много добре, тогава винаги има нови стимули.

В този смисъл - приятно прекарване на пистите!