С мощност през ежедневието - Скоти, повече енергия!

вторник, 05. май 2015

С мощност през ежедневието - Скоти, повече енергия!

Спите достатъчно, но сте постоянно уморени, неуравновесени, а и не сте твърде ефективни? След събуждането - О, боже, още един ден! - липсва желание за всичко. Нямате дори апетит, нищо не ви радва. Трудно е да се концентрирате, липсва всякаква енергия в организма... Какво не е наред?!

Околните трудно могат да го разберат, още по-малко на работното място, "трябва ти един студен душ сутрин, за да се събудиш," е само един от добронамерените съвети. Те варират от "малко повече спорт или поне една разходка!" до "не се отпускай така, просто си внушаваш" ... Нищо не помага.

Първото нещо, което може да се направи в тази ситуация е, да се проверят кръвните Ви стойности: имате ли недостиг на витамини , минерали или дори хормони ? След като повредата в системата се установи, подходящите хранителни добавки са на линия. И ето: умората изчезва в изумителна скорост. За това се прави енергийна терапия  - Скоти, повече енергия "- и енергията в ежедневието се завръща.
Причината за тази краткосрочна умора е често в диети или честа употреба на слабителни, но може да бъде и в прекомерно обезводняване и др... Т.е. във всичко, което извлича витамини, минерали и микроелементи и по този начин води до липси.

Ето кратък списък за проверка на това, което може да Ви липсва, ако умората заплашва да вземе без видима причина надмощие:
Недостиг на желязо - без микроелемента желязо твърде малко кислород стига до отделните клетки на тялото, което подтиска работата на клетките и Ви кара да се уморявате.
• Твърде малко магнезий повлиява на функцията на мускулите - и това се проявява не само в спазми, но също така в проблеми като апатия, тревожност и изтощение.
Калций: тук ситуацията е обратна - ако на организма се доставя твърде много калций, предозирането може да предизвика пълна умора...
• един естествен противник на изтощението, обаче, е витамин В12 , тъй като той играе решаваща роля в организма.
• И много важно: достатъчно течности, т.е. вода! Без достатъчно пиене ще сте бързо уморени, нефокусирани и апатични.
• Ако можете да си набавяте и достатъчно светлина и кислород, и правите упражнения на чист въздух, има добър шанс  да избягате бързо от умората!