понеделник, 28. юли 2014

Акай Бери: за отслабване и против бръчки

Акай Бери са малки, кръгли, тъмно сини до лилави плодове от Южна Америка със супер сили. Когато в САЩ водещата Опра Уинфри представи плодовете в своето ток-шоу като средство за отслабване и против бръчки, тя предизвика голям шум в Съединените щати, който е залял и Европа през последните години: Акай Бери се считат за супер-плод!

90 процента от Акай Бери се състои от костилка, само обвивката е годна за консумация. След прибирането на реколтата, плода на широко-разпространената зелева палма (Euterpe oleracea) се обезкостява, пюрира, и след това се продава - в Бразилия и като съвсем обикновена храна, която се консумира по всяко време и навсякъде като напитка или сладолед. Има вкус малко на шоколад и може да се използва в сладки и пикантни ястия.

Репутацията му като здравословен плод се дължи на изключително високата концентрация на ефективни антиоксидантни съставки – от тук и славата, че плодът е истинска панацея по отношение на анти-стареенето. Антиоксидантите са растителни вещества, които могат да елиминират свободните радикали в тялото. Тези свободни радикали са вредни и отговорни за по-бързото стареене на клетките.
В допълнение, Акай Бери са добър източник на ценни мастни киселини и съдържат фибри, растителни протеини, калий, желязо и калций.

При нас не се намират пресни Акай Бери, тъй като те се развалят в рамките на няколко часа. Те се предлагат под формата на прах, който можете да се направи на смути или шейк. Можете да ги приемате и в капсулна форма, но и като вече готов сироп.

Фактът, че плодовете са изключително здравословни, благодарение на своите съставки, е безспорен. Някои вярват, че радостта от живота на бразилците се дължи основно на високата консумация на чудния плод от района на Амазонка.
В допълнение, имунната система е засилена, а храносмилането се подобрява. Освен това се засилва метаболизма, така че мазнините могат да се изгарят по-ефективно - от тук и репутацията на "Холивудския плод" като фетбърнър. Освен това, за Акай Бери се говори, че има потискащ апетита-ефект и увеличава желанието за физическа активност. Високото съдържание на протеини предотвратява загубата на мускулна маса по време на диета.

Но Акай Бери са също известни като убиец на бръчки: това, на свой ред, се дължи на изобилното съдържание на антиоксиданти. По този начин кожата става по-гладка и по-еластична, подобрява се кръвообращението, понижават се нивата на холестерола и метаболизма се съживява. Вие се чувствате по-млади и активни. Подобрява се здравето и имунитета. Ясно е, че трябва да се прави повече за постигане на младежки вид, както и за намаляване на обиколката на тялото, от това, да се вземат "само" Акай Бери – но като ценна подкрепа Акай Бери действат винаги много добре!