5 продукта за перфектна почивка

5 продукта за перфектна почивка

Температурите се покачват и най-накрая настъпи дългоочакваният момент: празниците! За да направим лятото ви още по-специално, сме избрали 5 различни вида хранителни добавки, които да вземете винаги със себе си!

Витамини от група В

Колкото и да е хубаво, пътуването може да бъде съпроводено от стрес и вълнение. Поради тази причина може да искате да започнете да приемате продукти с витамин В 3-4 седмици преди заминаването.

OPC

OPC, известни също като олигомерни проантоцианидини, са едно от многото вторични растителни вещества. OPC се получават от гроздови семки и могат да се приемат под формата на капсули или прах.

Антиоксиданти

Особено по време на почивка кожата е изложена на UV лъчи, фин прах и други влияния на околната среда. В тези ситуации антиоксидантите могат да бъдат ценна помощ. Най-известни са витамините С и витамин Е, както и бета-каротинът и ликопенът. Важно е да започнете да приемате тези хранителни вещества няколко седмици преди почивката. Също така не забравяйте слънцезащитния крем!

Магнезий

Магнезият е важен хранителен елемент, особено по време на почивка, когато карате колело или се разхождате много. Той е от съществено значение за електролитния баланс, може да подпомогне храносмилането и да намали ефекта от умора след пътуване със самолет (джет лаг).

Пробиотици

Когато пътувате, храносмилането може да не работи така добре, както желаете. Полетите, температурните промени и различните храни могат да причинят някои проблеми в червата. Поради тази причина приемът на лактобацили и бифидобактерии може да се окаже особено полезен.